Около 58% избирателна активност се очаква на изборите в неделя. Това

...
Около 58% избирателна активност се очаква на изборите в неделя. Това
Коментари Харесай

Нови данни! Ето кой не влиза в парламента

Около 58% изборна интензивност се чака на изборите в неделя. Това демонстрира изследване на " Маркет линкс ", извършено измежду 1112 души сред 2 и 7 ноември.

Социологът Добромир Живков съобщи пред bTV, че въздействието на Коронавирус рецесията върху електоралните настройки може да се види в към 6%, които са ги трансформирали във връзка с президентския избор.

Очакванията на социолозите са, че президентските избори евентуално ще се решат на втори тур.

Румен Радев събира поддръжка от 46,7%, като това е разлика от над 20 пункта пред втория - подкрепения от ГЕРБ-СДС Анастас Герджиков, който получава 25,6%. Кандидатът на Движение за права и свободи Мустафа Карадйъ пък е трети с 10,3% поддръжка, а Лозан Панов получава 7,7% от гласовете.

Лидерът на " Възраждане " Костадин Костадинов събира 2,6% поддръжка от гласуващите, а певицата Луна Йорданова е шеста по резултат с към 1,3%.

По отношение на парламентарния вот ГЕРБ-СДС (23%) се обрисува като безапелационен победител.

Той изрази мнение, че при " Продължаваме промяната " (16,3%) има отражение въпросът с поданството на Кирил Петков, само че се чака и да има смяна на резултата с два-три % нагоре или надолу при вота в неделя.

Относно Българска социалистическа партия (12,1%) съгласно Живков няма забележителна смяна на резултата от юли, а Движение за права и свободи (11,2%) имат растеж за сметка евентуално на кандидатурата за президент на Мустафа Карадайъ. Следва Демократична България с 10,5%, а ИТН остава едвам на шеста позиция с 9,7%.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР